search

Typy obličejů a vhodné účesy+jak správně umývat vlasy



Oválný obličej :


= lícní kosti se zužují do úzké brady a úzkého čela. Pokud máš oválný obličej, buď šťastná! Považuje se za dokonalý tvar, kterému sluší téměř jakýkoliv účes! :-)


Nosíš brýle?
Oválný tvar obličeje je jako výhra v loterii také při výběru brýlí. Sluší ti skoro všechny typy brýlí, tak se nebraň novinkám!


Kulatý obličej :


= široké čelo v oblasti vlasové linie, vyplněné tváře pod lícními kostmi, často krátký a silnější krk. Potřebuješ navodit dojem štíhlosti, proto si nikdy nevybírej kudrny, ale spíše hladší účes! Pozor - bez pěšinky uprostřed! Hlavně nezkoušej krátkou hustou ofinu. Pokud ofinu chceš, měla by být sestříhaná a delší, nebo vyčesaná z čela. Aby vypadal tvůj obličej užší, měj vlasy po stranách uhlazené, nebo zvol celkový sestřih nakrátko. Vybírej si účesy, které se sčesávají dopředu a obličej rámují tak, že díky tomu vypadá štíhlejší.


Nosíš brýle?
Zeštíhli kulatý tvar obličeje brýlemi s výraznější horní obrubou. Tmavší a černá skla také zužují. Vyhni se hlavně malým oválným a oblým tvarům, které by ti spíše uškodily!


Podlouhlý obličej:


= jemné úzké lícní kosti, vysoké čelo a dlouhá zakulacená brada. Tvar obličeje zmírníš kratšími sestříhanými vlasy do vrstev. Vlasy zkus načesat třeba do drdolu s ofinou. Nesedne ti účes bez ofiny z rovných, stejně dlouhých vlasů. Tvoje vlasy by také rozhodně neměly být delší než po bradu. Zvlněné vlasy po stranách obličeje jsou super, protože ho trochu zjemní a rozšíří. Ofina je taky v pohodě - dokáže obličej opticky zkracovat.


Nosíš brýle?
Plastové větší obroučky, které jsou lehce zakulaceny, s podlouhlým obličejem skvěle kontrastují. Inspiruj se třeba u Gwen Stefani, která si je oblíbila!


Srdcový obličej :


= široké čelo a lícní kosti s kulatou úzkou bradou. Budeš vypadat skvěle se střapatým účesem a velkým objemem, zkus také ofinu, ta výborně vyváží úzkou bradu a opticky úží široké čelo. Kudrny nebo vlnky ve výšce brady ji opticky rozšíří.


Nosíš brýle?
Výrazné velké brýle nejsou pro tebe to pravé ořechové. Tvému obličeji pomůžou jemné a lehké typy brýlí bez rámečků. Vyřádit se můžeš při výběru barevného tónování skel a vtipných detailů po stranách obrouček brýlí.


Hranatý obličej :


= shodná šířka čela s bradou, hranaté lícní kosti často doplňuje ostrý profil. Široké čelo zjemníš delší nadlehčenou ofinou. Vlasy stupňovitým sestřihem navrstvíš - nasměruj je do obličeje, tím opticky vytvoříš dojem oválného tvaru. Když účes ještě trochu zvlníš, zbavíš ho hranatosti a odvedeš pozornost od ostrého profilu. Stejně tak zabere pěšinka na straně!


Nosíš brýle?
Vhodné brýle pro tebe? Ty s lehce zakulacenými obroučkami ve tvaru motýlích křídel. Vyvaruj se temných skel, světlejší zabarvení bude pro tebe mnohem lepší!


Trojúhelníkový obličej :


= široké čelo postupně se zužující do špičaté brady. Pro tebe se hodí účes z polodlouhých vlasů, který může být ve výšce brady trochu rozevlátý. Nehodí se vlasy vyčesané do výšky, které ještě více rozšíří čelo.


Obdélníkový obličej :


= délka mezi čelem a bradou je podstatně delší než mezi lícními kostmi. Obličej má hranaté rysy. Vyber si účes se zakulaceným tvarem, například sestříhané mikádo. Naopak zapomeň na vlasy vyčesané z čela.


Čtvercový obličej :


= hranatý obličej se širokým čelem a čtvercovým tvarem čelistí. Šířka čela a šířka brady je shodná se vzdáleností mezi čelem a bradou. Super je pro tebe účes se zakulaceným tvarem, sestříhanými, vlnitými nebo lehce zkadeřenými vlasy a pěšinkou na straně.


Při mytí vlasů je třeba dbát na určité zásady:




  • Vlasy před mytím dobře vykartáčujte, nebo pročesejte. Tím se uvolní zacuchaná nebo částečně slepená místa.

  • Šampony se zpravidla dodávají v baleních pro více použití. Množství nutné na jedno mytí se řídí bohatostí, délkou a stupněm znečištění vlasů.

  • Před nanesením šamponu vlasy dobře navlhčete.

  • Šampon nikdy nedávejte přímo z obalu na vlasy. Je třeba jej nanášet rovnoměrně, a proto nejdříve potřebné množství rozetřete v dlaních a pak vetřete do vlasů.

  • Velice často bývá též kladena otázka, jestli jsou nutné dva šamponovací postupy, tedy předběžné a dodatečné mytí. Při normálním znečištění a mytí maximálně za 3 až 4 dny je jedno mytí naprosto dostačující.

  • Velice důležité je dokonalé spláchnutí šamponu. Teprve tím se odstraní z vlasů mastnota a špína. Ani nejlepší šampon nemůže ukázat svůj účinek, je-li špatně spláchnut.

  • Z důkladně spláchnutých vlasů ručníkem jemně vymačkejte přebytečnou vlhkost. Silné tření by mohlo lehce nabobtnalý, a tím choulostivější vlas poškodit.

  • Je potřeba vždy zvolit správný produkt na mytí vlasů a regeneraci.



1. Nejdříve vlasy umyj kvalitním šampónem.


2. Podle potřeby nanes kondicionér a jemně jej vmasíruj do vlasů po celé jejich délce (zvláště na konečky)


3. Nakonec vlasy důkladně opláchni vlažnou vodou.


Mokré vlasy jsou náchylné k mechanickému poškození, proto je nikdy netři osuškou, ale nechej vlhkost do osušky vsáknout. Vlasy tak získají zdravý lesk.


To, jak často si vlasy umýváš, nemá vliv na množství mazu na pokožce hlavy. Pokud to bude zapotřebí, můžeš si je umývat i každý den.


Šampon vlasy důkladně umyje. Některé šampóny díky speciálním složkám vlasy zároveň vyživují.


Kondicionér dodává vlasům vlhkost. Zabraňuje zacuchání vlasů a současně je chrání.



ZÁJÍMAVÁ FAKTA O VLASECH:


• Po celém těle máme asi 5 miliónů vlasů a chlupů, z toho je asi 100 000 vlasů na hlavě.


• Za jeden měsíc vlasy vyrostou asi o 1 cm.


• Vlasy rostou rychleji ve dne než v noci a v létě rostou víc než v zimě.


• Díky keratinovým vláknům je vlas pevnější než hliník!.


• Zdravý vlas unese zátěž 50 až 100 g, aniž by se přetrhl.


• Člověku vlasy vypadávají - za den je to přibližně 50 až 150 vlasů.

thumb_up Like (538)

Podobné Články

TOPlist
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace